neuro emotionele integratie

In de praktijk voor jou en nei werk ik met neuro emotionele integratie. We hebben twee hersenhelften, een linker en een rechter. De rechter voelt en ervaart en de linker begrijpt en verklaart. De linkerhersenhelft wordt pas ontwikkeld als we ongeveer 7 jaar oud zijn. Tot die tijd parkeren we al onze prikkels aan de rechterkant. Daar kan file ontstaan.

We voelen ons overspoeld en zoeken hulp. Dat helpt soms of tijdelijk of het helpt niet. Hoe zit dat? Het referentiekader is beperkt door gebrek aan de linkerhersenhelft om onszelf gerust te stellen of om een logische verklaring te vinden voor wat je oorspronkelijk voelde. (Dit kan dus iets anders zijn dan iets wat je in het nu ervaart). Indrukken verwerken was simpelweg niet mogelijk. Dat heeft niks met doorzettingsvermogen te maken.

Wanneer we niet kunnen begrijpen wat we voelen geeft dat een gevoel van machteloosheid. We creëren weerstand en onze energie stagneert. Hierdoor ontwikkelen we klachten in de vorm van blokkades in de energiestroom. Een kabbelend beekje verandert in een wildwaterbaan waar je tegen de stroom inzwemt. Dat zuigt je leeg. Als begrepen mag worden wat er gevoeld werd of als je onnodig iets ‘draagt’ in je onderbewustzijn wat niet van jou is kun je je systeem een reset geven met nei.

Uiteraard maken we ook na ons 7e levensjaar dingen mee die ons blokkeren wanneer er wél twee ontwikkelde hersenhelften aanwezig zijn. Hoe verklaar je dat dan? Dagelijks worden we getriggerd op oude(re) blokkades. Er is altijd een aanleiding in het nu waarom ons systeem reageert. Met nei spoor je de trigger én de oorspronkelijke blokkade op. Triggers herkennen we vaak maar blokkades kunnen je ook verrassen.

Efficiëntie, relevantie en prioriteit. Dat is nei. Zacht en respectvol. Geschikt voor jong en oud, met volledige instemming als keiharde voorwaarde. Daarom heeft ‘proberen’ geen zin. Overgave is de sleutel. Dat wat losgelaten mag worden uit het onderbewustzijn verhuist naar het bewustzijn en zorgt voor beweging. Dat is een onomkeerbaar feit. De uitwerking is bij iedereen anders. Maar ieder consult is een waar intrigerend avontuur!

© 2023 Praktijk voor jou en nei

Toestemming | Privacy | Algemene Voorwaarden