Babz, the sequel

Vanuit de liefde voor het leven en een drang om het te begrijpen bewandelde ik een bewogen levenspad. De term “z’n gangetje” is mij volkomen vreemd. Door persoonlijkheidsproblematiek, ziekte, angst en depressie, fysiek trauma en NAH (niet-aangeboren hersenletsel) ontwikkelde ik een diepe fascinatie voor de werking van het brein en het zenuwstelsel. Ondanks verworven kennis, lieve mensen om me heen, doorzettingsvermogen en bloed, zweet en tranen was ik een levensgenieter die de gebruiksaanwijzing van een gelukkig leven kwijt was geraakt.

Heel wat therapie, revalidatie, coaching, ziekenhuizen, tijd en barsten in mijn hart verder was ik na enkele opmerkelijke openbaringen plotsklaps in staat om alle puzzelstukjes met elkaar te verbinden. Ik voelde dat ik niet voor de volle honderd procent verantwoordelijkheid nam voor wat er in mij leefde. Ik was op de vlucht voor alles wat er was, maar wat er niet mocht zijn. Angstig door het verleden en bang voor de toekomst. Ik miste acceptatie in het huidige moment. Ineens doorzag ik hoe ik oude dingen bleef verdedigen, terwijl ik door was gegroeid en inmiddels anders naar de situatie had leren kijken.

En dat was de ommekeer. Sindsdien leef ik licht, met de lessen die ik leerde maar zonder de ballast van pijn, teleurstelling, onbegrip of boosheid. Energiemanagement, meditatie en actieve ontspanning maken me blij en houden me fit. Fysiek en mentaal.
Ik ben getrouwd en nog steeds verliefd, moeder van identieke tweeling Reza en Cleo (12), halfmama van Janne (18), Sjoerd (20) en Willem (22) en werkzaam als helper, vocal coach bij Vocalized en singer songwriter.

Ik werd geboren in 1976 als Barbara Verhoeven. Na het auto ongeluk in 2000 was ik niet meer dezelfde en voelde ik me niet comfortabel bij mijn naam. Barbara betekent ‘grote vreemde’ in het Grieks. Dat vreemde wilde ik wel behouden. Babz, met een z. Ik ben er heel blij mee en put er nog elke dag kracht uit. Het klopt.

Om mezelf te blijven ontwikkelen op coachingsvlak volgde ik een studie NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en behaalde ik in 2020 het diploma tot RET-therapeut (Rationeel Emotieve Therapie). Een fantastische ingang die naadloos aansluit bij mijn visie en werkwijze. Daarnaast volg ik een cursus Dromen Analyse en startte ik in 2023 met de opleiding NEI (Neuro Emotionele Integratie). In de nabije toekomst zal ik naast de genoemde trajecten ook NEI behandelingen gaan verzorgen. Ik kijk hier erg naar uit!

Ik geloof in de kracht van instinct, intuïtie en een gezonde dosis humor als katalyserend vermogen. Wanneer je dicht bij je authentieke zelf durft te blijven ben je een sterke zender die het concrete signaal van het leven moeiteloos zendt én ontvangt. Als je toestemming van je hoofd krijgt om je hart te volgen gaat de zon voor je schijnen. Heel hard. En dat gun ik iedereen in dit bizar mooie en fascinerende leven.